Ce gatim azi? - Pagina 2 - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Ce gatim azi?
magdutzaData: Sâmbătă, 26 Ian 2013, 16:32 | Mesaj # 16
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 390
Premii: 1
Reputaţie: 0
Stare: Offline
ciorba cu galuste si taitei de casa
lasagna
branzoaice


 
jainaData: Duminică, 27 Ian 2013, 17:56 | Mesaj # 17
General-locotenent
Grup: Administrator
Mesaje: 537
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
ramooooooo, mi-e foameeee!!!! ce-ai mai gatit?



Mesajul a fost editat de către gabitza - Sâmbătă, 02 Feb 2013, 11:45
 
miraData: Duminică, 27 Ian 2013, 23:13 | Mesaj # 18
General-locotenent
Grup: iFUmator
Mesaje: 629
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
rabdari prajite! 008m0168
 
RamonescuData: Luni, 28 Ian 2013, 07:26 | Mesaj # 19
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (jaina)
ramooooooo, mi-e foameeee!!!! ce-ai mai gatit?
May,zilele astea am fost o DOAMNA!!N-am gatit nimic,au gatit altii pentru mine(am umblat si eu "tranca"in week-end 001fun )Sa vedem ce avem azi in "menu",inca nu m-am hotarat!
PS:Acum merg sa servesc "micul dejun" ca imediat tre`"s-o tai"...de acasa
PS:janos,vad ca azi merge "struna"forumul,nu mai am probleme...si mai si ninge "peste noi....cu flori...de gheata"


Mesajul a fost editat de către gabitza - Sâmbătă, 02 Feb 2013, 11:46
 
gabitzaData: Luni, 28 Ian 2013, 09:27 | Mesaj # 20
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Ramonescuuuuu!!! 001hug2 ....in sfarsit ai aparut!!!!! 000kisses2 ce dor mi-era de tine!!! 004lipstick-heart
 
gabitzaData: Luni, 28 Ian 2013, 14:36 | Mesaj # 21
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
PLACINTA CU SPANAC SI BRANZA

* 450g. aluat foietaj
* 500g. spanac congelat
* 150g. branza de oaie (sau de vaca)
* 4 linguri ulei de masline
* 3 cepe
* 1 ou
* 4 linguri lapte
* 1 legatura marar
* sare, piper

1. decongelezi aluatul, timp in care pregatesti umplutura:
- intr-un vas cu apa fiarta, pui spanacul la decongelat si il fierbi cca.15 minute;
- il pui la scurs in strecuratoare si il mai bati putin acolo, sa se scurga foarte bine;
- calesti f.putin ceapa in ulei, apoi adaugi spanacul; adaugi sare, piper si calesti cca.10 min.
- razi fin branza sau o zdrobesti cu furculita;
- amesteci branza cu spanacul, oul, laptele si mararul;

(eu mai obisnuiesc sa pun spanacul in putin ulei, adaug usturoi dat prin presa si adaug laptele...le las sa fiarba 15 min.
iese un fel de "piure" de spanac, nu foarte fin...si nu mai folosesc ceapa, pentru ca nu-mi face bine.)

2. tai aluatul in doua bucati, il intinzi putin, sa fie cat tava de copt. ungi tava cu putin ulei sau unt, pui prima foaie de aluat, apoi compozitia si acoperi cu a doua foaie de aluat.

(poti sa faci placinta rulata, caz in care trebuie sa scazi bine spanacul, sa nu aiba zeama; rulezi si poti aseza rulourile pe hartie de copt.)

3. coci placinta in cuptorul preincalzit, la foc iute pentru 10 min. si apoi la foc mediu pentru 20-25 min.

4. o lasi sa se raceasca, apoi o portionezi in tava.

Se poate servi la micul dejun sau la cina, langa un pahar de lapte... sau iaurt; o puteti servi prietenilor, langa un pahar de vin!
Mie imi place foarte mult!...incercati-o, daca va plac componentele!


Mesajul a fost editat de către gabitza - Luni, 28 Ian 2013, 19:25
 
RamonescuData: Luni, 28 Ian 2013, 19:50 | Mesaj # 22
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
001hug2 si mie mi-a fost dor de voi...dar...pe langa ca am fost foarte ocupata ,am avut si probleme cu conectia...in fine...acum vad ca e totul ok,pot sa stau sa citesc postari,etc...,sa dau edit,etc...
Gabitzoi,si eu fac "strudelul asta cu spanac si cu branza",doar ca la mine difera reteta.adica mi se pare mai simplificata".Oricum ,cred ca a ta e mai gustoasa!
Imi permit sa pun si eu reteta "mea"aici:Pe un blat din ala(eu de obicei nu am congelat,il folosesc in ziua in care l-am cumparat)....pun un start de spanac si apoi ,peste un strat de branza feta,rulez,ung cu galbenus de ou si il pun la cuptor.
Spanacul congelat(cuburi)il pun intr-o tigaie cu o lingura de apa si-l acopar cu un capac...si-l las pana se absoarbe toata apa...la sfarsit,cand se absoarbe toata apa,adaug muuuuuult usturoi pisat,si apoi il pun pe "blatul de aluat..
Branza feta,doar o "sfaram"cu furculita,nu adaug nimic in ea...poate doar putin cumin(a nu se confunda cu chimion...),apoi o pun peste spanac,
Noi servim de obicei ,taiat felii cu salata verde,etc....merge si cu vin....cu spui tu....IOOOOOOOOOOOOOOOI ,asta e "garnitura"mea ideala, 002smile


Mesajul a fost editat de către gabitza - Sâmbătă, 02 Feb 2013, 11:46
 
gabitzaData: Luni, 28 Ian 2013, 19:55 | Mesaj # 23
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
...mi se pare mai usor de facut reteta ta! 004good 012yes

Mesajul a fost editat de către gabitza - Sâmbătă, 02 Feb 2013, 11:47
 
RamonescuData: Vineri, 01 Feb 2013, 21:52 | Mesaj # 24
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
002smile Azi m-a invitat sotul la restaurant ,asa ca n-am gatit nimic...am mancat supa de usturoi(considerata specialitate pe aici)fac si eu acasa...(cand fac o sa scriu reteta,cred ca sapt viitoare),felul doi,legume pane(ciupercute,morcovei,dovlecei,vinete,cartofi,etc)cu salata verde...Sotul ,felul 2:gordon-bleu cu cartofi prajiti si cola 001fun ...Acum am o problema...mi-a spus ca el vrea ca eu sa-i fac maine gordon- bleu 005angry fiindca ,cica nu i-am mai facut demult...insa el nu stie o "treaba",ca eu sunt "pe langa",de fiecare data ,cand voia gordon-bleu,(nu a mai vrut demult,ca noroc) 001fun trageam o fuga la magazin(pana venea el acasa) si luam o punga gordon-bleu "semipreparate"...le prajeam acasa...gata masa!Acum "m-a luat prin surprindere "dorinta, 010fear si deci...de unde?gata facute!Imi amintesc ca am facut acum cativa ani,si mi-au iesit de toata "pleazna" ,prajite pe dinafara (aproape negre 001fun )si crude pe dinauntru,asa ca au "zburat"la gunoi si am fost sa cumpar o punga...Asadar,cum faceti voi gordon-bleu si care e "secretul"? 013rolleye
PS.daca stia ca sunt cumparate ,nu mai manca,ca are si pretentii! 006conflict
LE.Azi ,dupa ce am iesit de la restaurant,am tot incercat sa-l conving de-o treaba:"da ´nu vrei tu draaaaagul meu sa-ti fa mai bine niste snitele,toata ziua vrei gordon-bleu?n-ai mancat azi destul??? 003kiss ",nu si nu,dom-le,"cica i s-a deschis apetitul si eu parca le faceam mai bune" 001fun


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Vineri, 01 Feb 2013, 22:07
 
marryaData: Vineri, 01 Feb 2013, 22:43 | Mesaj # 25
--------AVANSATI-------neFUmatoare de peste 3 luni
Grup: iFUmator
Mesaje: 424
Premii: 1
Reputaţie: 1
Stare: Offline
Sorry, eu nu stiu cum se face... Dar astept sa vad si eu, si apoi sa incerc.


Dacă aș fuma doar una aș fi inapoi de unde am plecat...Când m-am lăsat am vrut cu disperare să ajung unde sunt azi
 
gabitzaData: Sâmbătă, 02 Feb 2013, 11:59 | Mesaj # 26
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
...pai faci asa: peste felia de carne batuta ca la snitel, pui o felie de sunca subtirica (ca sa se poata rula, fara a se rupe), apoi cascaval taiat sub forma de baton...rulezi, prinzi cu scobitori sa nu se desfaca, dai prin ou amestecat cu faina (o pasta ceva mai groasa...sa intre bine oul in capete, ca sa nu iasa cascavalul cand incepe sa se topeasca)...apoi prin pesmet bine de tot;...le pui la prajit intr-o tigaie cu pereti inalti, ca sa poti pune ulei mult, astfel incat sa le cam acopere;...le prajesti la foc mic spre mediu, ca sa se patrunda!...scobitorile le scoti numai cand le servesti, sau cand se mai racesc...arata super si sunt foarte bune! (gordoanele, nu scobitorile 001fun )

Mesajul a fost editat de către gabitza - Sâmbătă, 02 Feb 2013, 12:01
 
RamonescuData: Sâmbătă, 02 Feb 2013, 12:20 | Mesaj # 27
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
000kisses1 Multumesc Gabitzoi!Aha,deci trebuie mult ulei si la foc mediu...si scobitori! 013surprised Eu de obicei nu folosesc asa mult ulei nici cand fac snitele ,insa alea imi iasa ,ca sunt mai "subtiri"...inca nu m-am apucat de treaba...inca sunt la cafea 001fun
 
RamonescuData: Sâmbătă, 02 Feb 2013, 12:22 | Mesaj # 28
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
aa,am uitat sa zic ca si cascavalul mi-a iesit tot din ele,atunci cand am facut,sper ca acum,daca le pun scobitori sa stea la locul lui...
 
gabitzaData: Sâmbătă, 02 Feb 2013, 15:56 | Mesaj # 29
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
daca le dai bine prin oul cu faina, astfel incat sa intre bine in capete, iar pesmetul la fel, nu-ti iese cascavalul! 002smile
 
jainaData: Sâmbătă, 02 Feb 2013, 19:17 | Mesaj # 30
General-locotenent
Grup: Administrator
Mesaje: 537
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
off topic: "cordon bleu"...de ce le spuneti voi "gordoane"? 010fear

 
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Căutare: