Ce gatim azi? - Pagina 8 - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Ce gatim azi?
RamonescuData: Luni, 25 Feb 2013, 18:47 | Mesaj # 106
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (jaina)
eu cand fac spanac cu miel adaug smantana.
lapte de cocos eu n-am mancat decat in curry de creier , pui sau peste. mi s-a parut delicios!

Da,e super laptele de cocos,insa nu stiu....trebuie sa fii si obisuit cu anumite "chestii"...din "nascare"... 001fun Apropos de cocos...am cumparat acum vreo 2 luni "untura de cocos",care ,cica,ar fi cea mai buna la gatit...bine,"untura "asta exista demult,numai la noi( noi fiind cu efect intarziat")e ceva nou.Acum cateva luni ,am fost intr-un super-market,si am intrebat de "untura"cu pricina,si toti se uitau la mine ,ca la o "extraterestra" 010fear ...Ce sa zic..penibil!Cam de 2-3 luni,sa zic asa,a aparut si aici "untura"asta..Pe scurt:am probat-o...si nu m-a "dat pe spate",o fi ea sanatoasa...dar .... 001fun In primul rand ,un borcanel "minuscul"de 130 ml,costa aproape 4 eu,in al doilea rand ,se recomanda sa se pastreze in frigi,ceea ce face foarte grea folosirea ei,ca nu ma pot sa scot nici cu"dalta"din el,nimic!De atunci il tin in frigi "de frumusete"....wtf 005angry
si in al III-lea rand:are (pentru mine ,cel putin)un gust ORIBIL....tot ce gatesti cu el,are gust de cocos!!!Si ,dupa cum spuneam,eu nu "ma omor"dupa gustul asta!Explicatia "stiintifica",are un sens...insa restul... 001fun
LE.am uitat sa mentionez ca am reusit sa gatesc cu el,cam de vreo 2 ori,dupa care n-am mai reusit ...ca s-a intarit in frigi


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Luni, 25 Feb 2013, 18:52
 
miraData: Duminică, 03 Mar 2013, 01:12 | Mesaj # 107
General-locotenent
Grup: iFUmator
Mesaje: 629
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Broccoli cu....usturoi!
 
RamonescuData: Duminică, 03 Mar 2013, 12:49 | Mesaj # 108
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
002smile Supa de usturoi si salata cu carne de vita .
Penru supa de usturoi e nevoie de:
-1 ceapa
-2 lg de ulei
14-15 catei de usturoi
-creme fraiche(sau smantana mai groasa)
-o lg faina(optional)
-sare,piper si nucsoara
-suc de lamaie
-cascaval ras sau parmezan
Se taie putin "varfurile la usturoi(necuratat),se pun pe o folie de alu,se adauga putin piper si sare ,putin ulei de masline,sau alt ulei ,se impacheteaza si se pun la copt in cuptor,pana ce se "inmoaie".
Intr-o oala (care rezista si la cuptor),se prajeste putin ceapa ,tocata marunt,se adauga usturoiul "stors",iese foarte usor din coaja,cand e copt),aici se adauga si faina(eu n-am pus),dupa faina ,putin creme fraiche( sau smantana)apa si se fierb vreo 15-20 min,amestecand din cand in cand.
Se ia apoi de pe foc si se mixeaza cu blender-ul,apoi se adauga sare,piper,putina nucsoara si suc de lamaie.
Dupa aceea se adauga cascavalul ras si se da putin la cuptor,pana ce prinde o crusta.
La sfarsit se adauga...hm aici nu stiu cum sa-i spun,am gasit traducerea insa nu stiu daca e relevanta...schnittlauch=fire de cepsoara,sau ,eu zic ca e ok si cateva cozi de ceapa verde taiate marunt ...
LE.am uitat sa spun ca se pot adauga in supa si crutoane de paine prajita(eu n-am pus,ca nu-mi plac astea care le-am cumparat acum)
Iar usturoiul nu e neaparat nevoie sa fie copt inainte,ci doar taiat(indiferent cum,deoarece oricum supa va fi mixata)Eu il coc inainte,fiindca in felul asta ,supa nu are asa gust puternic ,plus ca e mai "dulceaga"si are gustul ala fain, "de copt"


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Duminică, 03 Mar 2013, 13:15
 
RamonescuData: Duminică, 03 Mar 2013, 12:55 | Mesaj # 109
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Salata cu carne de vita:
-carne de vita fiarta si taiata in cuburi
-fasole din aia giganta ,de culoare rosu-brun,sau orice fasole,poate sa fie si alba
-gogosari murati
-ceapa rosie
-otet de mere sau balsamic
-ulei de dovleac,cred ca merge si alt ulei.
Se amesteca ceapa rosie,carnea de vita,gogosarul(astea taiate marunt),apoi se adauga fasolea.Se toarna apoi otetul,uleiul si se adauga sarea.Se lasa putin la frigi sa se raceasca.
Se poate servi cu bagheta la cuptor,sau orice fel de paine.
 
jainaData: Luni, 04 Mar 2013, 22:01 | Mesaj # 110
General-locotenent
Grup: Administrator
Mesaje: 537
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (mira)
Broccoli....cu usturoi!

010fear 010fear 010fear ai postat tu la culinare??? 010fear 010fear 010fear
ce urmeaza acum..topic la "M-am lasat de fumat?"


 
jainaData: Luni, 04 Mar 2013, 22:31 | Mesaj # 111
General-locotenent
Grup: Administrator
Mesaje: 537
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
ramonescule, fasolea se pune asa, uscata? nu e putin cam...tare? 001fun

 
miraData: Luni, 04 Mar 2013, 23:40 | Mesaj # 112
General-locotenent
Grup: iFUmator
Mesaje: 629
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (jaina)
ai postat tu la culinare???

adica ?! 012dont-know
 
RamonescuData: Marţi, 05 Mar 2013, 17:13 | Mesaj # 113
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (jaina)
ramonescule, fasolea se pune asa, uscata? nu e putin cam...tare?
013rolleye Am uitat sa spun ca am folosit din doza...
Apropos,am vrut sa editez mesajul,ca sa nu scriu aiurea inca un mesaj,legat de cel de mai sus...si mesajele nu se mai pot edita 005angry
 
RamonescuData: Miercuri, 06 Mar 2013, 18:54 | Mesaj # 114
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
"gulash cu carne de miel "in stil grecesc 001fun
LE.Reteta:
-carne de miel,fara oase
-2 cepe mari
-5 catei de usturoi
-1 ardei iute ,rosu
-ulei de masline(2 lg)
-pasta de rosii
-vin rosu (250 ml)
-supa de legume(sau apa combinata cu vegeta,sau ..."inlocuitori"
-o doza de rosii cuburi

-1 lingura de boia dulce
-sare,piper+piper cayenne

Inafara de cele de mai sus:paste fainoase(taietei mai grosi,sau ,cine are posibilitatea:teitei kritaraki-grecesti)

LE.In uleiul de masline,se caleste putin carnea de miel(taiata cuburi),se adauga ceapa ,usturoiul,si ardeiul iute.Se prajesc impreuna cateva minute.
Se adauga apoi pasta rosii(eu folosesc cea in tub),vinul roooosuuuuuuuuu(foarte rosu 001fun ),rosiile cuburi din doza)si se lasa sa fiarba la foc "domol"....
Intr-un vas rezistent la foc ...se pune carnea de mai sus(dupa ce a fost fiarta in prealabil...eu las cam 30-40 min),se adauga boiaua de ardei dulce,sare,piper si piper cayenne..si se "vara"la cuptor,pentru o ora,la ...(eu am pus la 150 )

Pastele Kritarki,sau orice alte paste(dupa preferinte)..se fierb(al dente),se scurg de apa..
Dupa ce sunt fierte,se adauga putin ulei de masline,sare,etc.
Se servesc impreuna cu"carnea de miel"...
eu mai fac si o salata verde pe langa..compusa din...orice e verde+otet balsamic(sau de mere)+ulei de nuca(sau de masline)+sare+usturoi(crud)..
Stiu ca e "prea devreme"pentru miel...insa sotul e "avid" . 013rolleye


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Miercuri, 06 Mar 2013, 19:43
 
jainaData: Joi, 07 Mar 2013, 11:46 | Mesaj # 115
General-locotenent
Grup: Administrator
Mesaje: 537
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
interesant! miel cu paste! n-am mancat niciodata.

 
magdutzaData: Vineri, 15 Mar 2013, 21:08 | Mesaj # 116
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 390
Premii: 1
Reputaţie: 0
Stare: Offline
eu am gasit cartofi noi la supermaket...mare bucurie, e si un semn ca in sfarsit e primavara!

 
miraData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 01:08 | Mesaj # 117
General-locotenent
Grup: iFUmator
Mesaje: 629
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (magdutza)
e si un semn ca in sfarsit e primavara!

Daaaaaaaaaa ?! 010fear Poate la Iesi, ca la mine a nins ca-n decembrie si-i un viscol si-un friiiiiiiiiig! Unde-i primavara ?! Trimite-o si la mine! 008tears
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 01:14 | Mesaj # 118
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
...si la mine!...ca e un friiiiig!!!
 
marryaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 15:12 | Mesaj # 119
--------AVANSATI-------neFUmatoare de peste 3 luni
Grup: iFUmator
Mesaje: 424
Premii: 1
Reputaţie: 1
Stare: Offline
si la mine magdutz... E cancer.... 005angry ... Si ploua..... 008tears 005angry


Dacă aș fuma doar una aș fi inapoi de unde am plecat...Când m-am lăsat am vrut cu disperare să ajung unde sunt azi


Mesajul a fost editat de către marrya - Sâmbătă, 16 Mar 2013, 15:13
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 15:29 | Mesaj # 120
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (gabitza)
si la mine!...ca e un friiiiig!!!
001fun Idem!Si mai bate "o vantoasa"!!!!Cred ca Marry e devina!Fiindca ea se plangea prima ca la ea e frig si bate vantul.... 001fun
Asa ca azi am stat acasa si ..am gatit 005angry
Ieri am fost la cumparaturi si am primit o carte cu retete ...GRATIS... 010fear M-a cam luat prin surprindere,fiindca cei dinaintea mea(la casa)nu au primit....in fine.
Am gasit o reteta interesanta,pe are azi am pus-o in aplicare...
Budinca de carne
e nevoie de:
-cartofi(cantitatea depinde pentru cate persoane eu am folosit un kg)
-lapte(250 ml)
-unt(2 lg )
-carne macinata de porc(eu am folosit 500 gr)
-2 oua
-2 lg de pesmet
-8 010fear cepe
-2 lg de boia
-sare
-piper
Se curata cartofii ,se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.Cand acestia sunt fierti,se face un piuree din cartofi ,lapte,si unt.
Jumatate din piure-ul de mai sus se pune intr-o tava de jena(sau orice tava rezistenta la foc),se intinde bine stratul.Se adauga ceapa taiata "inele"(se pun cam jumatate din cantitate=4 cepe)
Carnea macinata se amesteca cu ouale,sare ,piper,boia de ardei,si pesmet.
Se intinde stratul de carne peste ceapa taiata "inele "din tava.
Se adauga peste carnea macinata,restul de ceapa("inele").
Ca si ultim "strat",se adauga cealalta jumatate de piure de cartofi ramasa.
SE pune la cuptor (la 150 gr,cca 50 min)sa se coaca.

Eu am mai facut pe langa , o salata de castraveti:
Am ras un castravete ,pe razatoarea mare,am adugat putina sare,piper,putin otet de mere(dulce),si apoi smantana(vreo doua lg la un castravete din ala de sera).
LE.se taie "budinca"in patrate ,si se serveste cu orice fel de salata.

LE.fete,am uitat sa scriu:la salata de castraveti ,am daugat la sfarsit si marar(eu am gasit proaspat,insa cred ca merge si congelat)


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Sâmbătă, 16 Mar 2013, 15:39
 
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Căutare: