Ce gatim azi? - Pagina 9 - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Ce gatim azi?
marryaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 16:48 | Mesaj # 121
--------AVANSATI-------neFUmatoare de peste 3 luni
Grup: iFUmator
Mesaje: 424
Premii: 1
Reputaţie: 1
Stare: Offline
E buna ramo?? Ca pare tentanta....


Dacă aș fuma doar una aș fi inapoi de unde am plecat...Când m-am lăsat am vrut cu disperare să ajung unde sunt azi
 
marryaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 16:49 | Mesaj # 122
--------AVANSATI-------neFUmatoare de peste 3 luni
Grup: iFUmator
Mesaje: 424
Premii: 1
Reputaţie: 1
Stare: Offline
Si inca ceva: lg=lingura sau lingurita 013rolleye


Dacă aș fuma doar una aș fi inapoi de unde am plecat...Când m-am lăsat am vrut cu disperare să ajung unde sunt azi
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:02 | Mesaj # 123
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (marrya)
E buna ramo?? Ca pare tentanta....
Marry,sotul zice ca e buna!Eu nu "gust"carne, 001fun Dar daca el "afirma"asta,nu e deloc de neglijat...am un sot tare pretentios! 001fun
Varianta vegetariana:eu am servit salata de castraveti cu chiftele de naut "falafel".Dar asta nu am mai mentionat 002smile ,daca as sti ca Nu sunt in "minoritate",as posta ambele variante(eu gatesc "dublu" 001fun )
2lg=doua linguri


Mesajul a fost editat de către Ramonescu - Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:05
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:06 | Mesaj # 124
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
...si eu fac ceva asemanator...doar ca nu pun atata ceapa, poate nici jumatate... si o calesc putin cu carnea!...iese foarte gustoasa! 012yes
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:08 | Mesaj # 125
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (Ramonescu)
chiftele de naut "falafel"

Imi zici si mie cum le faci? 002smile 003kiss
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:11 | Mesaj # 126
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Daca doriti si varianta "vegetariana",o sa postez ambele...deodata...am postat si variante vegetariene,insa nu stiu cat sunt de "bine venite"....de aceea ,prefer mai degraba cele "carnivore".. 002smile (care le prepar pentru sotul meu)
Sa va spun sincer,cele vegetariene,sunt mai "complicate",deoarece necesita unele ingrediente pe care nu stiu daca in Ro ,putem sa le gasim fiecare..De aceea ,datorita faptului ca eu gatesc "dublu"(atunci cand o fac),prefer sa scriu varianta "carnivora"... 003kiss
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 17:50 | Mesaj # 127
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (gabitza)
Imi zici si mie cum le faci?

Da Gabitzoi,desi"falafel-ul"meu difera de cel original.
Naut,folosesc din doza
Eu adaug si fasole "pinto"..pe care nu o gasesc din doza ....dar banuiesc ca orice fasole e ok.
Pun la "inmuiat",cu o seara iainte fasolea pinto...(sau se poate folosi cea normala, "cannelini,din doza)
A doua zi
Fierb fasolea pinto(fierbe f.repede),o pun in "blender...adaug naut(din doza)...le "le blenduiesc pana le "vine rau"...adaug ceapa(dupa gust..eu pun cam multa..(la 1 doza naut+pinto aceeasi cantitate)pun 3-4 cepe,usturoi (dupa gust,pun cam mult si din asta 013rolleye ),patrunjel verde(un manunchi 001fun ),piper,sare si cateva rosii uscate,in ulei,apoi formez cu mainile "umezite",chiftelute,pe care le prajesc in ulei de floarea soarelui.Cam atat.Apoi le servesc cu diferite salate...ca si cea de castraveti cu smantana de mai sus...sau se pot servi alaturi de cartofi copti la cuptor si diferite salate...depinde de preferintele din ziua aceea.
Fasolea poate fi "evitata",si se poate folosi doar naut.Sunt foarte gustoase...iar in super-market 5 chiftele falafel=2,99 euro...Pe cand,daca le faci tu ,pe langa ca iasa mai multe ,stii cu siguranta,si ce pui in ele. 002smile
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 18:29 | Mesaj # 128
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (Ramonescu)
fasole "pinto"

...asta e fasole uscata sau fasole verde? 009confusion
Citat (Ramonescu)
Naut,folosesc din doza

adica?...este la cutie, conservat sau...??? 009confusion
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 19:04 | Mesaj # 129
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (gabitza)
fasole "pinto"

...asta e fasole uscata sau fasole verde?

Citat (Ramonescu)
Naut,folosesc din doza

adica?...este la cutie, conservat sau...???

Fasolea "pinto"este uscata...pana acum ,nu am gasit la doza..este o fasole rosie combinata cu alb..si daca n-ai din aia,poti folosi fasole normala,alba...din doza,sau uscata(o pui in apa peste noapte)...dar pentru "falafel",nu este necesar(nu face parte din reteta "originala")
Naut ...hm, eu cumpar in doza...stii de ce?Odata am luat "naut uscat",la punga,si ,desi l-am pus la "innmuiat"cu o seara inainte,am asteptat sa fiarba o "vesnicie"a doua zi...si tot puteam sa-mi "sparg capul cu el",spre seara....
Nu stiu sub ce deumiri il poti gasi?Naut=Chickpeas(sunt foarte bogate in calciu,etc,)
Mentionam undeva ca in "mancaruri"nu-mi place,insa ,in renumitul "hummus",dar si "falafel",imi place.(din asta fac extrem de rar).
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 19:07 | Mesaj # 130
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
...deci cele din "doza" cum le spui tu...din conserva, deci???..............le folosesti asa cum sunt, nu le mai fierbi, nu?
 
marryaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 19:30 | Mesaj # 131
--------AVANSATI-------neFUmatoare de peste 3 luni
Grup: iFUmator
Mesaje: 424
Premii: 1
Reputaţie: 1
Stare: Offline
Si asta e interesant... Si cica e bogat in fier, calciu, acid folic...


Dacă aș fuma doar una aș fi inapoi de unde am plecat...Când m-am lăsat am vrut cu disperare să ajung unde sunt azi
 
RamonescuData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 19:37 | Mesaj # 132
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (gabitza)
...deci cele din "doza" cum le spui tu...din conserva, deci???..............le folosesti asa cum sunt, nu le mai fierbi, nu?

Da Gabitzoi,eu asa le spun "in doza".....(conserva,etc)nu le mai fierbi...eu le "clatesc"cu apa,intr-o sita si atat...
 
gabitzaData: Sâmbătă, 16 Mar 2013, 19:47 | Mesaj # 133
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Sa traiesti!...o sa-mi iau ce trebuie si le incerc si eu! 002smile ...ma tenteaza si salata de castraveti, vreau sa le combin! 003kiss
 
RamonescuData: Duminică, 17 Mar 2013, 05:00 | Mesaj # 134
General-maior
Grup: iFUmator
Mesaje: 298
Premii: 0
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Citat (gabitza)
ma tenteaza si salata de castraveti, vreau sa le combin!

003kiss Gabiztoi,am uitat sa spun ca la salata de castraveti am pus si cativa catei de usturoi..
 
gabitzaData: Duminică, 17 Mar 2013, 09:49 | Mesaj # 135
General-colonel
Grup: iFUmator
Mesaje: 973
Premii: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
ok!!!...si mai bun!!! 002smile
 
Forum » Teme diverse de discutii » Stil de viata » Ce gatim azi?
Căutare: